Termo Jasen ili pečeni Jasen je jedina domaća vrsta od koje se uspješno rade podnice. Radi se o kontroliranom postupku pečenja drveta pri temperaturo od 220 stupnjeva. Na taj način dolazi do procesa promjene tehničkih svojstava Jasena.
Podnice obrađene na ovaj način su tvrđe, stabilnije i otpornije na vremenske utjecaje. Uz to, drvo dobije i privlačnu čokoladnu boju. U biti je teško govoriti o vrsti drveta, jer je Jasen moguće peči na više načina i svaki proizvođač se drži svoje formule. Nedostaci ovog postupka su krhkost drveta, stoga treba izbjegavati upotrebu tamo gdje je elastičnost važna.
Ovaj proizvod najčešće koristimo u segmentima 60x30 cm koji se koriste za balkone i ugostiteljske objekte.
lat. Fraxinus excelsior
zemlja porijekla: Hrvatska
tvrdoća 1340 (Janka) - srednje tvrdo drvo
boja: čokoladno smeđa
težina: 900 kg/m3