Drvena terasa

Moj balkon

Uže letvice za manji prostor.

Terase > Balkoni i vrtne terase

Toplina pod nogama.

Balkoni
Ovo je pravo mjesto gdje možete uživati u udobnosti doma i prirode. Upravo radi toga zaslužuje da bude uređen "za uživanje". Iako su se do sada u gradnji na našim prostorima najviše koristile pločice, sve više ljudi prepoznaje prednosti drvenog poda. U prvom redu se radi o estetici i toplini, no drveni pod je i odlično tehničko riješenje. Ako na balkon stavite drvo na pravilan način, rješili ste se brige oko propuštanja hidroizolacije, obzirom da se drvo može lako rastaviti i sastaviti.

Na manjim balkonima najčešće koristimo pajole Termo Jasena. Osim što su precizno napravljeni, njihova postava je brza, a kasnije uklanjanje (čišćenje, popravak i sl.) je vrlo jednostavno. Ipak, treba imati na umu da je za postavu pajola s plastičnom podkonstrukcijom potrebno imati niveliranu fiksnu podlogu (beton, pločice i sl.)

Vrtne terase
Svakako spadaju u najljepši dio vrta. Popiti kavu u ljetno predvečerje u vlastitom vrtu nema cijenu. Iz tog razloga se isplati uložiti malo više truda i novca da sve ispadne kako treba.
Pri postavi vrtne terase treba obratiti pažnju na podlogu. Najčešće se postavlja na betonsku deku na koju se fiksno učvrščuje podkonstrukcija. Tako postavljeni temelji terase mogu izdržati sve vremenske utjecaje. Potrebno je samo izabrati vrstu materijala i njegov profil.

U tom smislu koriste se sve vrste drveta, u nešto širim profilima radi brže postave. Najčešće od 10 do 20 cm. Što se tiče estetike, ako je terasa odmaknuta od kuće, nije potrebno obraćati pažnju na svaki detalj, što će pojeftiniti terasu. Ipak, na izboru drveta ne treba štedjeti, pa je važno koristiti najbolje materijale.
Zapamtite da se vanjska terasa nalazi u temperaturnim uvjetima od 100 stupnjeva od -30 zimi do +70 stupnjeva ljetnom suncu.
Odvodnja vode na vrtnim terasama najčešće je usmjerena bočno. Ukoliko je cijela podloga u padu, lakše je nivelirati podkosntrukciju.Sva prava pridržana • Copyright Mitas Mobilis 2016