Drvena terasa

Jednostavno

Izdržljivo i privlačno.

Terase > Ugostiteljstvo

Najbolji kompromis cijene i kvalitete.

Drvene terase za ugostiteljstvo su odlično riješenje radi jednostavnosti, robusnosti i praktičnosti. Ono što je u ugostiteljstvu jedna od najvažnijih stavaka je ipak niska cijena.

Zahtjevi ugostitelja
Uspješno vođenje ugostiteljskog objekta je svakako ekonomski projekt. Pronaći pravi omjer uloženog i dobivenog nije lako. Postoji niz faktora koji utječu na dobar posao, a jedan od najznačajnijih je svakako ambijent. Iako je korištenje vanjske terase samo sezonski posao, nije loše uložiti novac u kvalitetan pod, koji će uz to izgledati lijepo.

Robusnost prije svega
Pod kafića ili restorana mora biti robustan. On mora podnjeti svakodnevicu ugostiteljskog objekta, uz što duži vijek trajanja. Udarci stolaca, stolova uz bezbroj nogu su odličan test svakog materijala. Nažalost vrijeme je pokazalo da su domaće vrste poput Jele ili Smreke mekane za ozbiljniju terasu. Uz to, vrlo lako se cijepaju, tako da je dobro potražiti prava rješenja.

Jednostavnost montaže
Terasa isto tako mora biti jednostavna za montažu. Jednostavnost montaže jamči i nižu cijenu. Uz to, nije loše da eventualni popravak može izvesti i samo osoblje ugostiteljskog objekta.

Modularnost
Terasa ugostiteljskog objekta mora biti spremna i na česta premještanja i skladištenja. Iz tog razloga mora biti modularna. Ovisno o željama "gazde", ona mora biti segmentirana za brzo rastavljanje i lagano skladištenje.

Cijena
Svakako jedna od navjažnijih stavaka. Moramo priznati da je tikovina divno drvo, no cijena kave jednog kafića u najmu trebala bi biti dva do tri puta veća želi li gost uživati na terasi od tikovine. U mogućnosti smo napraviti izdržljive i cjenom prihvatljive terase od jeftinijih materijala.


Sva prava pridržana • Copyright Mitas Mobilis 2016